Menyer


A la Carte - Sommar och sol och därmed vår a la carte med somriga inslag. Här hoppas vi det finns något för alla smaker och preferenser. En sak är säker - allt är tillagat med kärlek och omsorg. A la carten är öppen från kl. 17.00 måndag-söndag,

Barnmeny - för alla barn upp till 12 år som vill ha något annat.....

Grillbuffé - Fredagar och lördagar i juni och augusti samt alla dagar i juli serverar vi också en härligt maffig grillbuffé från 17.00  för 345 kr/person. A la carte eller grillbuffé - det är du som väljer!

Snacksmeny - när man bara är sugen på något litet tilltugg till den goda drycken!

Festmenyer - Scrolla ner och läs våra läckra festmenyer som kan förbeställas för sällskap över 10 personer. Hittar inget som faller i smaken? Kontakta oss för fler alternativ!

Välkommen att boka bord på 0141-564 00.

Vi förbehåller oss möjligheten att justera priserna vid behov.

A la carte 


Förrätter                                                                                                                                                                                                
Husets toast skagen med stenbitsrom, citron och dill                                        120:-              

Matjessillstallrik med betor och brynt smör                                                         120:-  
 

Varmrätter

Nostalgis stora räkmacka med husets majonnäs och handskalade räkor          195:-          

Vinrekommendation: Chardonnay     Öl: Nostalgipilsner                                                             

Kall inkokt lax med grön sparris, sauce verte och dillkokt färskpotatis               195:-              

Vinrekommendation: Riesling     Öl: Kronenbourg 1664 Blanc                                                      

Caesarsallad med kycklingspett (med räkor + 15:-)                                                175:-

Vinrekommendation:     Öl.                                                                                                                         

Kycklingspett med fransk potatissallad samt mango- och jalapeñodressing      165:-         

Vinrekommendation: Bread & Butter rosé     Öl:                                                                            

Smörstekt entrécôte black & white med grön sparris och stekt potatis                295:-             

Vinrekommendation: Ripasso     Öl: Eriksberg Karaktär

Hamburgare 170g anguskött eller halloumi                                                             189:-

Serveras  med rödlök, Pepper Jack cheese samt chipotledressing och pommes frites                                                                                                   
Vinrekommendation: Pinot Noir     Öl: Nya Carnegie 100W IPA      


Barnmeny:

Köttbullar med gräddsås och kokt potatis                                                               65:-

Grillkorv med pommes                                                                                               65:-

Pannkakor med sylt och grädde                                                                                65:-


Desserter                                                                     

Mocca- och baileysparfait med jordgubbsmylta och mandelflarn                       129:

Grillad ananas med Piña Coladagrädde                                                                  120:-
 

Snacks:

Snacksbricka med gröna oliver, lättsaltade chips,

ölkorv, Västerbottenost och vindruvor                                                                     159:-

Pommestallrik                                                                                                              65:-


 

Festmenyer

3-rätters 545 kr/person, 2-rätters 445 kr/person. Festmenyerna erbjuds för sällskap om 10 personer eller fler. 

Meny 1

Förrätt:

Östgötsk grön ärtsoppa spetsad med champagne. Toppad med pepparrotscrème
och handskalade räkor. Serveras med Västerbottensoststänger.

Varmrätt:

Alternativ 1. Parmalindad torskrygg fylld med färskost och gräslök.
Serveras med vitvinssås, ugnsrostad potatis och rotfrukter.

Alternativ 2. Helstekt hjortytterfilé med vinägerfläsk och konjakssky. Serveras
med lök- och äppelkompott samt potatis- och jordärtskocksgratäng.

Dessert:

Apelsin- och Grand Marnierparfait. Serveras med jordgubbsmylta och mandelflarn.

Meny 2

Förrätt:

Vätternrunda (dubbelstekt lax- och räktoast). Toppas med citrusruccola.

Varmrätt:

Alternativ 1. Smörstekt gösfilé med baconlindad grön sparris,
paprikasmörsås och pommes duchesse.

Alternativ 2. Helstekt kalvytterfilé med smör- och
timjansauterade morötter, portvinssås och Maximpotatis.

Dessert:

Chokladmousse smaksatt med Xanté. Toppad med päron- och passionsfruktssalsa.

Meny 3

Förrätt:

Chèvreosttoast toppad med päron, honung, valnötter och ruccola. Serveras med parmaskinka.

Varmrätt:

Alternativ 1. Stekt rödingfilé med smörstekt fänkål, dill- och romhollandaisesås. Serveras med mandelpotatis.

Alternativ 2. Rosastekt lammytterfilé med grönsaksspett Provençale. Serveras med timjankryddad rödvinssås samt potatiskaka.

Dessert:

Mocca- och Baileysparfait. Serveras med jordgubbsmylta och mandelflarn.

Har du några allergier? Välkommen att fråga oss!

Vi förbehåller oss  rätten att förändra utbud, prissättning samt stänga tidigare vid behov.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå