Menyer

Menyer

A la carte på vårt vis - mixa och matcha som du vill. Välj 3 små förrätter, 1 varmrätt med vilket tillbehör och vilken sås du önskar samt 3 små goda desserter. Vi serverar allt vid bordet i små grytor och karotter. Eller så kan du välja 1-rätt, 2-rätter eller kanske bara en hel massa desserter eller förrätter! Gör som du vill! Sedan är det bara att njuta.

Festmenyer - Scrolla ner och läs våra läckra festmenyer som kan förbeställas för sällskap över 10 personer. Hittar inget som faller i smaken? Kontakta oss för fler alternativ!

A la carten är öppen från kl. 17.00 måndag-söndag, Vi har alltid öppet för förbeställda bokningar. I övrigt reserverar vi oss för att ha stängt. Vi börjar med Dagens luncher den 27 april. Grupper och konferenser är alltid välkomna enligt överenskommelse!

Välkommen att boka bord på 0141-564 00.

A la carte 

Förrätter - 120 kr

Frasig råraka med stenbitsrom och crème fraiche
Toast med handskalade räkori husets chilimajonäs
Gubbröra på rågbröd
Lufttorkad skinka fylld med färskost och soltorkad tomatpesto

Varmrätter - välj din favorit 

Smörstekt röding 295 kr
Smörstekt entrecôte 295 kr
Husets schnitzel (fläskschnitzel) 195 kr
Ugnsrostad spetskål gratinerad med lagrad prästost 195 kr
Ugnsbakad kycklingfilé 149 kr
Panerad fiskfilé 149 kr

Varmrätterna serveras med säsongens grönsaker

Tillbehör:                        Såser:
Kokt potatis                    Rödvinssås                 
Stekt potatis                   Vitvinssås
Potatisgratäng               Bearnaisesås
                                        Kapris- och sardellsmör
                                        Remouladsås

Desserter - 120 kr

Vaniljpannacotta toppad med rödvinskokta körsbär
Crème Brûlée
Chokladmousse toppad med grädde
Talleggio med marmelad och fröknäcke 

Specialpriser menyer (om du väljer entrécôte/röding):

2 rätter: För- & varmrätt eller varmrätt & dessert 375 kr
3-rätter: För- & varmrätt samt dessert 485 kr

Vi förbehåller oss rätten att justera våra priser vid behov.

Festmenyer

3-rätters 545 kr/person, 2-rätters 445 kr/person. Festmenyerna erbjuds för sällskap om 10 personer eller fler. 

Meny 1

Förrätt:

Östgötsk grön ärtsoppa spetsad med champagne. Toppad med pepparrotscrème
och handskalade räkor. Serveras med Västerbottensoststänger.

Varmrätt:

Alternativ 1. Parmalindad torskrygg fylld med färskost och gräslök.
Serveras med vitvinssås, ugnsrostad potatis och rotfrukter.

Alternativ 2. Helstekt hjortytterfilé med vinägerfläsk och konjakssky. Serveras
med lök- och äppelkompott samt potatis- och jordärtskocksgratäng.

Dessert:

Apelsin- och Grand Marnierparfait. Serveras med jordgubbsmylta och mandelflarn.

Meny 2

Förrätt:

Vätternrunda (dubbelstekt lax- och räktoast). Toppas med citrusruccola.

Varmrätt:

Alternativ 1. Smörstekt gösfilé med baconlindad grön sparris,
paprikasmörsås och pommes duchesse.

Alternativ 2. Helstekt kalvytterfilé med smör- och
timjansauterade morötter, portvinssås och Maximpotatis.

Dessert:

Chokladmousse smaksatt med Xanté. Toppad med päron- och passionsfruktssalsa.

Meny 3

Förrätt:

Chèvreosttoast toppad med päron, honung, valnötter och ruccola. Serveras med parmaskinka.

Varmrätt:

Alternativ 1. Stekt rödingfilé med smörstekt fänkål, dill- och romhollandaisesås. Serveras med mandelpotatis.

Alternativ 2. Rosastekt lammytterfilé med grönsaksspett Provençale. Serveras med timjankryddad rödvinssås samt potatiskaka.

Dessert:

Mocca- och Baileysparfait. Serveras med jordgubbsmylta och mandelflarn.

Har du några allergier? Välkommen att fråga oss!

Vi förbehåller oss  rätten att förändra utbud, prissättning samt stänga tidigare vid behov.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå